Energie besparen op korte afstand

Door het gebruik van een auto komt er CO2 vrij in de lucht. En aangezien er dagelijks vele auto’s op de weg actief zijn is deze uitstoot groot. Dit is dus een punt waar we met z’n allen goed op kunnen besparen. Een andere manier om energie te besparen is om eens de fiets te gebruiken. Niet alleen goed voor de natuur maar ook voor jezelf.

Wist je al dat er twee vervoersmiddelen bestaan die beiden geen CO2 uitstoot hebben. Ja, want de fiets en de schoenen die bij jou in de gang liggen zijn deze twee vervoersmiddelen! Beide zijn ze goed voor het milieu en ook voor je eigen gezondheid. Want een stukje lopen of fietsen telt mee aan de dagelijkse beweging die je lichaam nodig heeft. Dus als je de mogelijkheid heb om naar school te fietsen of naar je sport draag jij al mee aan een beter milieu! En als het dan een keer erg zou regenen overweeg dan niet te snel om met de auto gebracht te worden. Als de sportschool in de buurt is, dan is het helemaal niet zo erg om dat stukje met de paraplu te lopen. Zou je toch verder moeten reizen neem dan de bus, trein of de tram als je daar de mogelijkheid voor heb. Hierdoor kan je ook op kleine schaal meewerken aan een betere wereld. Ook als je het overweegt om bijvoorbeeld een nieuwe brommer of scooter te willen kopen kan je het milieu helpen. Namelijk te kiezen voor een wat nieuwere versie er van. Oudere scooters en brommers zijn namelijk enorme vervuilers. Wil je echt een steentje bijdragen dan kan je ook kiezen voor een elektrische scooter. Zo zie je maar, dat er nog genoeg te besparen valt.

Makkelijk besparen op je maandelijkse kosten

Niemand houdt er van om veel geld uit te geven, dat hoeft ook niet als je erop let waar je alles aan uitgeeft en waar je op kan besparen. Er zijn vele manieren thuis waardoor je geld kan besparen door bijvoorbeeld over te stappen op een andere stroom maatschappij, een ander TV/Internet pakket afnemen bij je provider, ervoor kiezen een goedkoop sim only abonnement te nemen, hieronder nog een paar tips om te besparen.

Besparen op je stookkosten

Er is een grote kans dat je nu tussen 15% en 20% teveel aan stookkosten betaalt omdat oude cv-ketels veel meer verbruiken door oudere technologie. Tijden de wintermaanden kan dit bedrag al snel oplopen tot 25 euro per maand. Door de ketel te vervangen ga je flink besparen op de stookkosten, het beste is om voor een HR ketel te kiezen. Een HR ketel is vele malen efficiënter en daardoor dus ook energiezuiniger, hierdoor is een rendement van 100% mogelijk.

Als je CV ketel al enkele jaren oud is en kapot gaat is het verstandig om te kijken of een nieuwe ketel voordeliger is. Het zou zonde zijn om pas enkele jaren later erachter te komen dat een nieuwe ketel veel geld had kunnen besparen. De investering kan wel wat groot zijn maar verdient zich op lang termijn terug.

Waarde van het huis

Een nieuwe ketel in je huis plaatsen zorgt er ook voor dat de waarde van het huis omhoog gaat, dus als je plannen hebt om binnen enkele jaren te verhuizen dan is het alsnog een goede investering.

CV ketels begeven het meestal in de winter als ze hard aan de bak moeten, als de ketel al heel oud is dan is het vervangen in de zomer een aanrader. Zo heb je ook minder last van de plaatsing, aangezien je niet in de kou zit.

Besparen op stroom

Net zoals water en gas gebruik je elektriciteit elke dag, voor de tv, lampen, wekkers, om telefoons mee te laden en noem het allemaal maar op. Het is dus fijn als je op iets wat je elke dag gebruikt flink kan besparen. Gelukkig is dit vrij makkelijk aangezien het overstappen tegenwoordig makkelijk online gaat en je er niks van merkt. Doordat de leveranciers veel aan het prijs vechten zijn kom je jaarlijks uit op een flinke besparing.

Uw verlichting al gekozen

Al is het bijna zomer voordat u het weer worden de avonden weer donkerderder en is het een goed idee te gaan kijken naar uw verlichting. Met name door gebruik te maken van led verlichting kunt u nogal wat besparen in uw dagelijks verbruik. Onze  13 watt dimbare ledlamp vervanger voor 75 watt met maar liefs een besparing van 62 watt is hiervoor een juiste keuze, maar ook door onze 4 watt spotvervanger voor 35 watt te gebruiken bespaard u al 31 watt.  Kortom indien u voor het nieuwe lichtseizoen uw oude spots en gloeilampen vervangt voor ledlampen gaat u het nieuwe jaar met een mooie besparing tegemoet.

Door het vervangen van ledverlichting binnen en buiten komt u al snel op een besparing van 100 euro per jaar. Onze klanten adviseren wij ook altijd om eerst te beginnen met de lampen waar u veel gebruik van maakt zoals woonkamer keuken hal en buiten verlichting. Hierdoor heeft u direct een besparend effect en kunt u de kosten beperken.

Voor elke lamp bestaat een led vervanger. Indien u rekening houd met het vermogen wat u op dit moment gebruikt en hier een vervangende led lamp voor aanschaft behoud u uw lichtsterkte maar gaat uw verbruik naar beneden.

We willen allemaal iets zuiniger leven dus het is aan te raden om hier meer op internet van op te zoeken, zodat u ook een steentje bij draagt aan moeder natuur weer op orde te krijgen.

Spots

Voor bestaande spots hebben wij de gu10 vervangers. Deze zijn wel of niet dimbaar en hebben een uitstekende licht kwaliteit. Spots zijn ideaal te gebruiken in de slaapkamer of in de badkamer. Spots kun je instellen qua lichtsterkte en is dus ideaal voor een romantisch avondje samen thuis op de bank.

Pl lampen

Bestaande pl lampen gebruiken normaal veel energie omdat deze meestal gebruikt worden als verlichting in openbare ruimte van flats en appartement complexen. Door vervanging van deze lampen naar onze 13 watt ledlampen met een levensduur van maar liefs 25.000 uur bent u verzekerd van een lange tijd verlichting.

Meer informatie:

Indien u meer informatie wenst over onze led producten of andere producten kunt u het beste bij de vele websites op internet kijken voor advies. Zij helpen u graag om u vragen omtrent led verlichting te beantwoorden en voor u de best mogelijke oplossing te maken. Ook voor verlichting voor uw boot caravan auto of motor hebben zij vervangingsproducten in hun assortiment. De meeste bedrijven hanteren dat artikelen binnen 24 uur in huis zijn waardoor u snel kunt beschikken over u nieuwe verlichting.Uw verlichting al

Op zoek naar een duurzame energieleverancier?

Duurzaamheid is vandaag de dag meer dan een hype: het is daadwerkelijk een ontwikkeling naar harmonie tussen mensen, de planeet en welvaart. De transitie naar groene energie is jaren geleden al van start gegaan en veel energieleveranciers nemen hierin hun verantwoordelijkheid. Maar welke energieleverancier is nou de meest duurzame?

Wat maakt een energieleverancier duurzaam?
Om te kunnen bepalen of een energieleverancier duurzaam is, moet er verder worden gekeken dan alleen het stroomproduct wat geleverd wordt. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een duurzaam imago hebben en behoorlijk wat goedkope groene energie leveren, maar mogelijk zit er een groot concern achter dat veel investeert in kolencentrales. Dan berust het duurzame beeld niet bepaald op de waarheid en dient er een nuance en balans aangebracht te worden.

Voorloper of vervuiler?
Om een leverancier als Greenchoice te kunnen beoordelen op haar duurzaamheid, werd in een gerenommeerd onderzoek door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Wise een onderverdeling gemaakt tussen ‘voorlopers’, ‘volgers’ en ‘vervuilers’. Greenchoice werd geplaatst in de eerste categorie, omdat zij haar eigen hernieuwbare energie produceert. Energiedirect.nl werd getypeerd als volger, omdat zij geen directe bijdrage levert aan een duurzame stroomvoorziening. Zowel DELTA als Essent kregen een rapportcijfer lager dan 4 en worden daarom bestempeld als vervuiler. DELTA ontvangt dit lage rapportcijfer met name vanwege de productie van kernenergie. Essent produceert nog een grote hoeveelheid fossiele energie en zou meer moeten inzetten op hernieuwbare energie.

Duurzaamheid stroomleveranciers
Op het gebied van duurzaamheid scoren de volgende stroomleveranciers het hoogst: DE Unie, Pure Energie en Qurrent. Alle drie de leveranciers hebben in 2016 een rapportcijfer van 10 gekregen. In navolging op deze leveranciers, scoren ook Vandebron, Greenchoice, Huismerk Energie, HVC en Eneco een dikke vette voldoende variërend van 9,6 tot 7,0. Allen nemen hun verantwoordelijkheid in de transitie naar groene energie en produceren of zelf duurzame energie of kopen deze rechtstreeks bij de bron in. Een groot deel van het stroometiket omhelst windenergie, zonne-energie en goed beoordeelde bio-massa.

Duurzaamheid vergelijken
Met de vele rapportcijfers van alle verschillende energieleveranciers kan het nog een lastige klus zijn om een groene leverancier te vinden die ook nog goedkope energie biedt. Maak daarom gebruik van een energievergelijkingswebsite en vink daarin je voorkeur voor ‘groene energie’ aan om je aanbod af te stemmen op duurzaamheid, zodat je een geschikte energieleverancier kunt kiezen en overstappen.

Voorbijgangers wekken energie op in Las Vegas

EnGoPlanet, een startup uit New York die begaan is met het klimaat, heeft vier lantaarnpalen laten plaatsen op een pleintje in Las Vegas. Geen nieuws volgens jou? Toch wel, want de lantaarnpalen werken op zowel kinetische en zonne-energie. De kinetische energie wordt opgewekt door mensen die langs de palen lopen.

Hoe wordt er energie opgewekt?

Onder de lantaarnpalen zijn speciale straattegels geplaatst die 4 tot 8 watt opwekken als iemand er op stapt. Hoeveel een Watt en een kWh is zie je op EasySwitch.nl. Hoewel dit niet veel is, wordt alle energie door de slimme lantaarnpaal opgeslagen totdat het donker is. Er zijn ook extra zonnepanelen geïnstalleerd zodat er ook verlichting is bij minder drukke dagen.
Behalve dat de opgewekte energie ervoor zorgt dat de straatverlichting de hele nacht aan staat is dat nog niet alles. Op de paal zijn ook stopcontacten, USB-poorten en een draadloos oplaadstation geïnstalleerd. Ook wordt er een gratis Wifi-signaal uitgezonden die voor iedereen in de buurt te gebruiken is!

Privacy

Op de lantaarnpalen zijn allemaal sensoren geplaatst zodat er verschillende data verzameld kan worden over de omgeving. Hierbij moet je denken aan de luchtkwaliteit en bijvoorbeeld videobeveiliging. Er is nog geen complete duidelijkheid gegeven over welke gegevens de lampen allemaal kunnen verzamelen. Een ding wat in ieder geval zeker is, is dat ze milieuvriendelijk zijn. Of het ook een goed idee is wat betreft je privacy moet je voor jezelf bedenken aangezien er bijvoorbeeld privégegevens in de handen van het bedrijf kunnen vallen.

Nederland

Helaas zijn er in Nederland nog geen testen gaande met het opwekken van elektriciteit via kinetische energie. Vind jij duurzaamheid ook erg belangrijk en wil je jouw steentje bijdragen aan het groener maken van Nederland? Stap dan over op groene energie. Dit is erg gemakkelijk met energie vergelijken op EasySwitch.nl. Hier kan je onafhankelijk alle energieleveranciers met elkaar vergelijken en filteren op een aantal kenmerken zoals duurzaamheid, contractduur en tarief. Alle energieleveranciers worden onafhankelijk met elkaar vergeleken en met switchen van energieleverancier kan je in een kwartier wel 400 euro per jaar besparen!

Wat doet een CV ketel?

De centrale verwarming ketel is deel van de installatie die het water verwarmt dat naar de radiatoren stroomt. De meeste ketels in Nederland werken op aardgas hoewel er ook nog wel ketels zijn die op aardolie of hout werken. Als een ketel slecht is geplaatst of onderhouden kan de ketel koolstofmonoxide lekken. Dit is een product van onvolledige verbranding. Koolstofmonoxide is zeer giftig, kleurloos en reukloos.

Onderhoud

Jaarlijks komen tussen de 5 en 12 mensen om in hun eigen huis aan koolmonoxidevergiftiging door een onjuist geplaatste of slecht onderhouden ketel. Moderne ketels nemen het probleem grotendeels weg maar door slechte plaatsing zijn er nog steeds CV ketels die lekken. Het is dus erg belangrijk om de ketel regelmatig te laten controleren en onderhouden.

Kies de juiste ketel

Oké, dan ben je zover dat je weet wat zo’n ketel doet en hoe deze onderhouden moet worden, moet je ook nog eens kiezen uit een soort CV ketel. Er zijn namelijk vele soorten CV ketels. Voor elk huis is er een ketel beschikbaar die bij u past. Zo zijn er conventionele, combi en HR-ketels. Elk zijn eigen voordelen maar ook prijs. Daarnaast hebben verschillende ketels verschillende capaciteiten. Hoe groot is uw huis? Ten slotte zijn er verschillen in garantie en het zo belangrijke onderhoud.

De conventionele ketel

De conventionele ketel is de ketel die in de meeste huizen te vinden is. Als u een conventionele ketel in uw huis hebt let dan goed op de ouderdom en vervang deze op tijd.

De combiketel

De combiketel is een geiser en boiler in één. De combiketel zorgt voor zowel het warme water als de verwarming. Dit toestel is dus erg handig om ruimte te besparen.

De hr-ketel

De hoog rendement-ketel of (hr)-ketel is een toestel dat efficiënt omgaat met het gas en daarom vele euro’s kan besparen op de energierekening. Een groot gedeelte van de energierekening is namelijk de kosten van het gas. De meeste aanbieders bieden namelijk een variabele gasprijs die gekoppeld is aan de olieprijzen.

Een ketel is een belangrijk onderdeel van uw huis. De verwarmingsinstallatie is een grote kostenpost als u deze moet vervangen. Voor elk budget is er een ketel. Wees goed voorbereid en kies de ketel die bij uw huis en uw budget past.